4 keer led verlichting voor jouw huis

Het inrichten van je huis, is een prachtig moment waarbij veel keuzes komen kijken. De uitdaging hierbij is het samenstellen van verschillende onderdelen in je interieur die gecombineerd de juiste stijl vormen. Verlichting is hierbij iets wat vaak over het hoofd wordt gezien, terwijl het een essentieel onderdeel is voor het creëren van ruimte in huis, accentueren van bepaalde kamers en natuurlijk het brengen van sfeer. Led verlichting is hierbij een geschikte duurzame keuze. Maar wat voor soorten Led verlichting zijn er eigenlijk? En wat past het beste bij jouw interieur?

verlichting

Inbouwspots

Deze led spots zijn een goede keuze wanneer je led verlichting in je huis wilt plaatsen, maar niet teveel accent wilt leggen op de verlichting zelf. Door de lage inbouwdiepte zijn deze spots goed in een plafond of muur weg te werken. Dit maakt inbouwspots veelzijdig te gebruiken in vrijwel iedere ruimte. Veel soorten inbouwspots zijn dimbaar en kantelbaar, waardoor jij veel controle hebt over de sfeer die je wilt brengen in huis. 

Opbouwspots

Heeft u thuis geen verlaagd plafond om inbouwspots te installeren? Dan zijn opbouwspots het perfecte alternatief. Ook opbouwspots zijn door hun kleine formaat overal in huis te gebruiken voor functionele verlichting of sfeerversterker. Ook hiervan zijn er dimbare en kantelbare varianten. De gebruikelijke opbouwspots zijn ook zeer functioneel in een keuken, waar je meer verlichting op het aanrecht zou willen hebben. 

Badkamer led verlichting


Een frisse douche in het ochtendlicht is niet voor ieder huishouden mogelijk. Veel badkamers zijn vaak donker van ruimte, waarbij ook hier led verlichting een uitkomst kan bieden. Er zijn led spots geschikt voor badkamers en vochtige ruimtes, maar het belangrijkste hierbij is de IP waarde van de lampen. Over het algemeen is IP44 vochtbestendig en IP65 spatwaterdicht. IP44 is daardoor zeer geschikt om in een badkamer plafond of muren te plaatsen, om een spiegel, wasbak of bad beter uit te lichten. De laatste soort is dus ook te gebruiken voor in het plafond van een douchecabine, omdat deze spatwaterdicht is en ook de stoom van de douche aan kan. 

Veranda verlichting

Ook voor een veranda is led verlichting zeer geschikt om een gezellige sfeer te creëren. Veel led verlichting is te verkrijgen in een warm witte lichtkleur, wat gedimd perfect aansluit bij een warme zomeravond waarbij jij van de zonsondergang aan het genieten bent. Ook voor deze ruimte is het aan te raden om te gaan voor IP44 tot IP65, zodat je er zeker van bent dat je led verlichting geen schade zal oplopen door vochtig weer. 

Reageer